19 oktober 2013

Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren kinderen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die voorgelezen worden beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties.

Ook wij doen in de bovenbouw mee aan de Voorleeswedstrijd. We houden voorrondes in de eigen klas op donderdag 31 oktober en donderdag 7 november. Uit onze klas hebben Hasse, Jayda, Lois, Gina, Eline, Meike, Lilian, Hidde en Philippe zich opgegeven. Zij hebben alvast een formulier meegekregen met enige informatie (o.a. waar de jury op let) zodat zij zich in de vakantie kunnen voorbereiden. Uit iedere bovenbouwklas worden twee winnaars gekozen die het op vrijdag 15 november in de aula tegen elkaar opnemen. Als u het leuk vindt, bent u van harte uitgenodigd om dan te komen kijken.

Degene die dan wint is in ieder geval al onze schoolkampioen! Vervolgens mag hij of zij het op gaan nemen tegen de andere winnaars van basisscholen in Hoorn en omstreken. En wie weet.. wordt onze winnaar uiteindelijk wel de Nationale Voorleeskampioen van 2014!

Alvast veel succes en plezier met de voorbereidingen. Nog een tip: kies een nieuw boek uit dat nog niet iedereen kent. Je luisteraars zijn dan nieuwsgierig naar het boek en zullen nog beter naar je luisteren.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten