27 november 2013

Het noorderlicht

Een tijdje geleden kregen de kinderen de opdracht een tekst te schrijven bij onderstaande foto. De foto moest een moment zijn aan het begin, in het midden of aan het einde van je verhaal. Bij het lezen van de verschillende verhalen merkten we dat sommige kinderen deze groene lucht als het noorderlicht beschreven hadden en anderen niet. Zo konden we aan elkaar uitleggen wat het noorderlicht eigenlijk is en hoe deze ontstaat. De volgende tekst werd tekst van de week: 


'Ik ga weg' zegt Roan. 'Ik ga weg van hier. Het is hier saai. Ik ga ergens heen waar nog niemand is geweest.' Precilla kijkt hem raar aan. 'Maar schat, dat kan toch niet, hoe wil je dat doen? Dan laat je mij maar ook je vrienden in de steek en dat is toch veel te gevaarlijk zo alleen?' Roan zucht. 'Maar het is hier zo saai.' En hij loopt weg. De volgende morgen wordt Precilla wakker. Naast haar is het leeg. Roan is weg. Ze loopt naar benden en roept en roept maar niemand reageert. Ze belt Roan en ze hoort de telefoon afgaan in de slaapkamer. Ze belt alle vrienden van Roan. Ze weten niet waar hij is. Ze gaat liggen op haar bed en barst in tranen uit.

Roan is al in Frankrijk. Hij loopt en hij loopt hij is al een week onderweg. Hij denkt vaak aan Precilla, hij mist haar en zij mist hem. Maar hij moet door. Door naar een plek waar het mooi is, waar het warm is, waar het gewoon leuk is. Hij moet door. Hij is er. Hij heeft een plek gevonden, een plek met een prachtig uitzicht. Hij ziet lichtgroen, donkergroen: het is prachtig. Dit is de plek waar hij naar zocht.

Door Sanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten