16 februari 2014

Kangoeroewedstrijd 2014

Dit jaar is er voor de kinderen weer de mogelijkheid om mee te doen met de reken- en wiskundewedstrijd "W4Kangoeroe". Dit is een wereldwijd spektakel waar zo'n 6 miljoen kinderen aan meedoen in zo'n 50 landen.


Wij houden op school een voorronde op dinsdag 4 maart (onder schooltijd), waar uiteindelijk 20 kinderen uit zullen komen die mee mogen doen aan de daadwerkelijke wedstrijd op 20 maart, ook onder schooltijd. Uit groep 6 kunnen tien kinderen meedoen aan Wizkid en uit groep 7 en 8 kunnen tien kinderen meedoen aan WizSmart. Via deze link kun je alvast op de site kijken en oefenen: Kangoeroewedstrijd '14

De wedstrijd bestaat uit vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. De deelnemende landen speken samen de opgaven af. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?

Meedoen met Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel. Heb je een hoge score gehaald, dan word je uitgenodigd voor de Junior Wiskunde Olympiade of voor de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade.

Morgen vraag ik wie er mee wil doen. Bij meester Harry kun je oefenopgaven halen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten