24 maart 2014

De mimespeler zonder stem

Hidde mag trots zijn op zijn schrijftalent!

Er was eens een mimespeler, hij heette Mister-min. Hij kon niet praten, daarom is hij mimespeler geworden. Mister-min ging naar de stad om wat mandarijnen te gaan halen, maar het was zo druk dat hij geen mandarijnenkraam kon vinden. Hij wilde roepen: aan de kant!!! of vragen: heeft u een mandarijnenkraam gezien? Maar hij kon niet praten dus hij begon het uit te beelden. Maar niemand nam hem serieus. Er liep een jongetje die zei tegen zijn moeder: mam wat doet die man gek! En een ander zei: dat is zeker de dorpsgek! Mister-min pakte een velletje papier en schreef er op: heeft iemand een mandarijnenkraam gezien? Er was iemand en die begon hem zelfs uit te lachen... Als ik nou eens kon praten, dacht hij.

Mister-min ging weer naar huis want het had toch geen zin. Toen hij thuis was pakte hij een ei om te koken, maar hij had niet door dat het een gouden ei was. Ineens begon het ei te praten, het zei: het is jouw geluksdag, je mag een wens doen. Mister-min schreef op een velletje papier: ik wil kunnen praten. O, zei het ei, oké. Het ei begon te gloeien! Wauw! zei Mister-min, hee ik kan praten, yes.

Dus hij ging weer naar de markt om mandarijnen te halen, maar hij riep niet: ga aan de kant, maar hij beeldde het uit want het mimespelen was veel te leuk en hij vond dat hij het goed kon!

Door Hidde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten