19 maart 2014

Jozefdag 2014: mozaïekfreak!

Vandaag vierden we de Jozefdag die in het teken stond van beeldende vorming. Om ons project over de Romeinen op passende wijze af te sluiten, gingen we met de hele school mozaïeken! De Romeinen hebben dit eigenlijk van de Grieken overgenomen, maar de techniek van de Romeinen is de techniek die wij nog steeds kennen en toepassen. Ze versierden er hun luxe villa's, badhuizen en andere openbare gebouwen mee en nog steeds zijn deze mozaïeken in bepaalde delen van Europa terug te vinden.

In de aula ging kunstenaar Serge aan de slag met de verschillende groepen kinderen. Speciaal voor deze gelegenheid waren de groepen namelijk door elkaar gemixt. Serge had Romeinse afbeeldingen gemaakt van dieren (in de tijd van de Romeinen ook een geliefd onderwerp om mozaïeken van te maken) en moest ons natuurlijk eerst uitleggen hoe het mozaïeken in zijn werk gaat voordat we zelf aan de slag konden. Hij heeft de platen nu meegenomen om af te werken en zal binnenkort de klassen rond gaan om te laten zien hoe ze zijn geworden. Daarna krijgen ze een mooie plek binnen de school!

In de klas hebben de kinderen met papier een dier gemozaïekt. Deze konden wel lekker mee naar huis genomen worden. Een paar mooie voorbeelden uit onze klas:

 Van Hasse

 Van Daan
 
 Het was een hele leuke dag! In het volgende bericht zijn de foto's te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten